مقالات

تاریخچه شرکت KTM

تاریخچه شرکت KTM

.

.

.

KTM در یک نگاه

شرکت KTM (کِی تی اِم) به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکت های موتورسیکلت سازی جهان در سال 1934 توسط مهندس هانس ترونکنپولتس در شهر متیگهافن اتریش تاسیس شد.

این شرکت در ابتدا کار خود را به عنوان یک کارگاه فلزکاری و با نام Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen آغاز نمود. KTM از سال 1953 فعالیت تخصصی خود را آغاز نمود. در این سال، این شرکت در حالی که فقط 20 کارمند در اختیار داشت روزانه تنها 3 دستگاه موتورسیکلت تولید می نمود. در سال 1955، تاجری به نام ارنست کرون‌رایف به عنوان یکی از سهامداران شرکت، بخش قابل توجهی از شرکت را به مالکیت خود درآورد.

.

عکس: هانس ترونکنپولتس و خواهرش سوار بر یک موتورسیکلت Wanderer (محصول یک شرکت آلمانی به همین نام)

.

این شرکت از آن پس با نام Kronreif & Trunkenpolz Mattighofen به فعالیت خود ادامه داد. هانس ترونکن‌پولتس در سال 1962 از دنیا رفت و پسرش اریش جای او را در شرکت گرفت. در اولین سال های تولید موتورسیکلت در KTM، تقریباً همه قطعات موردنیاز برای ساخت موتورسیکلت در خود KTM ساخته می شد.

محصولات KTM، طیف گسترده ای از انواع آفرود (Off-road) (برای سواری در مسیرهای ناهموار خارج از جاده و آماده حضور در میدان‌های مسابقه) و موتورسیکلت های شهری گرفته تا انواع ATV (موتورسیکلت های کوچک چهار چرخ مخصوص آفرود) و خودروهای اسپرت X-Bow سبک وزن، و نیز قطعات و لوازم یدکی مربوط به انواع موتورسیکلت با نام PowerParts و لباس های مخصوص موتورسواری با نام PowerWear را شامل می شود. (البته لازم به ذکر است در سالیان اخیر، این شرکت رده محصولی ATV را از محصولات خود خارج کرده است). وجود کارمندان شایسته و بسیار با انگیزه، کیفیت بسیار بالای قطعات، استفاده از آخرین فناوری های روز، و رعایت استانداردهای بالای پشتیبانی و خدمات پس از فروش و نیز موفقیت های بسیار چشمگیر در انواع میدان‌های مسابقه از مهمترین عوامل موفقیت KTM محسوب می‌شود.

KTM از زمان تأسیس خود تا کنون موفق به دریافت بیش از 200 عنوان قهرمانی جهان (از جمله 18 عنوان قهرمانی در زمینه مسابقات قهرمانی داکار) به ویژه در کلاس های آفرود (Off-road) و اسپرت (Sport) شده است. هیچ برند دیگری در دنیای موتورسیکلت چنین کارنامۀ درخشانی در فتح جاده های مسابقه ندارد. KTM موتورسیکلت های خود را با در نظر گرفتن تمامی جزئیاتی که یک موتورسوار حرفه ای مسابقه به آنها نیاز دارد ارائه می‌کند.

 

عکس: Racing Heart؛ اثر تجسمی با الهام از موتورسیکلت‌های کی‌تی‌ام (فیلیپین، 2018)
.

.

افتخارات KTM در عرصه مسابقات بین‌المللی

(آنچه در ادامه میخوانید شرحی از مهمترین موفقیتهای کی تی ام و راکبین تیم آن هستند و تمامی عناوین قهرمانی این شرکت را پوشش نمی دهد.)

یکه‌تازی KTM در رالی داکار

در فاصله سالهای 2001 تا 2019، کی‌تی‌ام هرساله در بخش موتورسیکلت رالی داکار به مقام اول دست یافته است (مسابقات در سال 2008 برگزار نشد).

عکس: KTM 450 Rally ، پرافتخارترین موتورسیکلت در تاریخ مسابقات رالی داکار، با 8 قهرمانی

 

درخشش بی‌نظیر KTM در Enduro World Championship

27 سال متوالی و در فاصله زمانی 1990 تا 2016 ، کی‌تی‌ام هر سال (بجز سال‌ 2011) به مقام اول در یک یا چند کلاس این مسابقات دست یافته است که عمدتا در بیش از یک کلاس بوده است. مقام اول بخش زنان این مسابقات نیز در فاصله سال‌های 2015 تا 2018 به کی‌تی‌ام تعلق گرفته است.

 

عکس: 2018. سانا کارکائینن، موتورسوار فنلاندی، جدیدترین قهرمانی را در مسابقات جهانی اندورو (بخش زنان) برای KTM به ارمغان آورده است

.

افتخارات KTM در مسابقات Motocross World Championship

در فاصله سال های 2000 تا 2019، بجز در سه سال (یعنی در 17 دوره مسابقات) ، KTM همواره در یک یا چند کلاس مسابقات Motocross World Championships به مقام اول رسیده است. در فاصله سال‌های 1974 تا 1999 نیز KTM به 7 مقام نخست دست یافته است.

در 13 دوره مسابقات، KTM در بیش از یک کلاس به مقام نخست دست یافته است.

در 8 دوره مسابقات، KTM علاوه بر مقام اول در یک کلاس، مقام دوم آن کلاس را هم از آن خود ساخته است.

 

عکس: 2019. خورخه پرادو گارسیا، موتورسوار 18 ساله، دومین قهرمانی خود رادر مسابقات جهانی موتوکراس جشن می‌گیرد

.

.

.

KTM در گذر تاریخ

 

1934
هانس ترونکن‌پولتس یک کارگاه تعمیراتی را در شهر متیگ‌هوفن اتریش تاسیس کرد که هسته اولیه شرکت KTM شد. سه سال پس از آن، ترونکن‌پولتس فروش موتورسیکلت‌های شرکت DKW را آغاز کرد و متعاقبا کارگاه خود را وسعت بخشید، تا به آنجا که به یکی از بزرگترین تعمیرگاه‌های خودرو و موتورسیکلت در ناحیه شمال اتریش بدل شد. این کارگاه با نام Kraftfahrzeug Trunkenpolz Mattighofen (“وسایل نقلیه موتوری ترونکن‌پولتس متیگ‌هوفن”) شناخته می‌شد اما این نام به ثبت رسمی نرسیده بود.

 

کارگاه ترونکن‌پولتس در سال 1938

.
1951
آغاز طراحی نخستین موتورسیکلت ساخت این شرکت که دو سال بعد با نام KTM R 100 به بازار عرضه شد که یک موتورسیکلت سبک‌وزن 98 سی‌سی بود. پس از جنگ جهانی دوم، تقاضا برای کارهای تعمیراتی به شدت کاهش یافته بود و همین باعث شد که ترونکن‌پولتس به فکر بیافتد که خود موتورسیکلت تولید کند.


عکس: R 100

.

1953
آغاز تولید انبوده R 100 که فقط با 20 کارگر و با نرخ سه موتورسیکلت در روز ساخته می‌شد.
در این سال، یک بیزنسمن به نام ارنست کرون‌رایف بخش زیادی از سهام شرکت را خریداری کرد که در نتیجه آن نام شرکت رسما به Kronreif & Trunkenpolz Mattighofen تغییر یافت.

 

عکس: هانس ترونکن‌پولتس (چپ) و ارنست کرون‌رایف

.

1954
نخستین عنوان قهرمانی شرکت در مسابقات قهرمانی ملی 125 سی‌سی در اتریش.
معرفی R125 Tourist. طی چند سال پس از آن، کی‌تی‌ام محصولاتی چون Grand Tourist ، اسکوتری با نام Mirabell، و یک موپد با نام Mecky را به بازار عرضه کرد.

عکس: Mirabell مدل 1956 (با آینه شکسته)

.

1956

شرکت در مسابقات بین‌المللی Six Days برای نخستین بار. اگون دورنایور با موتورسیکلت ساخت KTM قهرمان این مسابقات می‌شود.

 

عکس: اگون دورنایور در راه مدال طلای مسابقات Six Days سال 1956

.

1957
ساخت Trophy 125 CC که نخستین موتورسیکلت اسپرت شرکت است.

 

عکس: Trophy 125cc مدل 1959

.

1960
اروین لشنر از جمله موتورسوارانی بود که با موتورسیکلت ساخت KTM که طراحی آن توسط مهندس رادولف اپفل‌بک انجام گرفته بود در این سال به چندین پیروزی دست یافت.

عکس: تمبر یادبود KTM 125 D.O.H.C Apfelbeck طراحی‌شده توسط رادولف اپفل‌بک

 


عکس: آرنالدو فاریولی از تیم در مسابقات Valli Bergamashce 1965. کی‌تی‌ام در این مسابقات سوم شد اما تنها شرکت سازنده بود که جسارت آن را داشت که با موتورسیکلت‌های کوچک به این مسابقات کوهستانی شمال ایتالیا بیاید.

.

1968
ورود شرکت به بازار آمریکا با یک موتورسیکلت موتوکراس 125 سی‌سی که تحت برند Penton-KTM عرضه می‌شد. این موتورسیکلت‌ها با استقبال زیادی مواجه شدند.

Penton 125 Six Days مدل 1968

 

موتورسواران تیم کی‌تی‌ام در سال 1967

.

1971
چهل سال پس از آغاز به کار شرکت، تعداد مدل‌های موتورسیکلت آن به 42 عدد رسیده است و نزدیک به 400 نفر را در استخدام خود دارد.

عکس: خط مونتاژ انجین کی‌تی‌ام در سال 1970

 

.

1974
کی‌تی‌ام با راکب روس، گنادی مویسیف، در مسابقات Motocross World Championship شگفتی آفرید و با شکست رقبایی با موتورسیکلت‌های شرکت‌های چک و ژاپنی، به مقام نخست (کلاس 250 سی‌سی) دست یافت.
دهه هفتاد همچنین برهه‌ای بود که شرکت مدل‌های 50 سی‌سی خود را عرضه کرد.

 

عکس: گنادی مویسیف

 

عکس: KTM MC 250 ، موتورسیکلت مورد استفاده گنادی مویسیف

 

عکس: گنادی مویسیف

.

1980
تغییر نام شرکت به KTM Motor-Fahrzeugbau KG

 

عکس: هاینتس کینیگادنر؛ قهرمان موتوکراس جهان در سال‌های 1984 و 1985 با KTM 250 MX

.

1986
KTM ترمزهای دیسکی را برای چرخ‌های جلو و عقب عرضه کرد. در مسابقات Six Days ایتالیا، کی‌تی‌ام در همه بخش‌ها به مقام اول رسید.

.

1987
پس از پنج سال کار، تولید انبوده انجین‌های LC4 آغاز گشته و یک گونه 553 سی سی (با نام 600 GS LC4) آن برای نخستین بار در 1987 در مسابقات اندورو (آفرود) شرکت کرد. LC4 نشان داد که انجینی فوق‌العاده و یک پدیده است: یواخیم سایر و جیانآنگلو کروچی در مسابقات اندورو قهرمانی اروپا به ترتیب در کلاس 350 سیسی و کلاس حجیم به مقام نخست دست یافتند، بی آنکه انتظارش را داشته باشند.
در این سال کی‌تی‌ام 98000 رادیاتور، 93700 دوچرخه، 12600 موپد، و 10600 موتورسیکلت تولید کرد.

عکس: انجین LC4

.

1988
توقف تولید موتورسیکلتهای اسکوتر و موپد.

.
1989
KTM با ترامپاس پارکر (از آمریکا) قهرمان موتوکراس آفرود جهان در کلاس 125 سی‌سی شد، و برادران هویسر (از سوییس) برنده همین مسابقات در بخش سایدکار شدند. درگذشت اریش ترونکن‌پولتس، مدیر شرکت. اکثریت سهام KTM به GIT Trust Holding (تراست سرمایه‌گذاری اتریشی) فروخته شد.

عکس: ترامپاس پارکر، عضو تیم KTM Factory در سال 1989

.

عکس: ترامپاس پارکر و یکی از شاگردان مدرسه موتوکراس او (2008)

.

1991
در نتیجه اعلام ورشکستگی KTM Motorfahrzeugbau AG ، این شرکت به چند کسب و کار در حوزه‌های مختلف رادیاتور، موتورسیکلت، دوچرخه و ابزارسازی تقسیم می‌شود.

.
1992
KTM Sportmotorcycle GmbH – بخش موتورسیکلت که به تازگی شکل گرفته است – کار خود را تحت مدیریت جدید و با ایده جدید Hard Enduro و یک طراحی جدید موتورسیکلت آغاز می کند. مقام نخست مسابقات Enduro World Championship در سال 1990 به پل ادموندسون (در کلاس 125 سی سی) و پیتر هانسون (در کلاس 500 سی سی) می رسد. در دو سال 1991 و 1992 جف نیلسون (در کلاس 125 سی سی) قهرمان مسابقات می شود و در سال 1992 نیز ماریو رینالدی (در کلاس 350 سی سی) به مقام اول می رسد.

.
1993
کی‌تی‌ام عزم خود را برای موفقیت در مسابقات رالی جزم می‌کند (قهرمانی در رالی اطلس در 5 کلاس).

 

.

.

1994

در دهه 90 کی تی ام تنوع مشتریان بالقوه اش را افزایش میدهد و علاوه بر راکبین حرفه ای و شرکت کنندگان در مسابقات، چند موتورسیکلت اندورو نیز برای سواریهای تفریحی روزمره میسازد. چند سال بعدتر، شرکت با پروژه موتورسیکلتهایی با انجین دو سیلندر LC8 وارد عرصه مسابقات خیابانی می شود.
آغاز تولید مدل جاده ای سری Duke.
همچنین در این سال، این شرکت به یک هولدینگ بزرگتر تبدیل می‌شود و نام KTM Sportmotorcycle GmbH به KTM-Sportmotorcycle AG تغییر می کند.

 

عکس: Duke 620 مدل 1994

.

1995
تملک شرکت سوئدی Husaberg AB (در زمینه موتورسیکلت های اسپرت) و شرکت هلندی White Power Suspension (WP Suspension). تولید 12000 موتورسیکلت و درآمدی بالغ بر 1.1 میلیارد شیلینگ اتریش. کسب دو مقام قهرمانی در مسابقات Enduro World Championship. کسب پیروزیهایی در رالی مستر و رالی تونس.

.
1996
تولید نخستین سری انجین KTM LC4 (چهارزمانه، تک سیلندر و آبخنک) مجهز به استارتر الکتریکی. تاسیس شعباتی در آلمان و سوییس. ورود KTM-Motorradholding AG به بورس سهام وین. کسب مقام قهرمانی Motocross World Championship در کلاس 500 سی سی توسط شین کینگ. پیروزیهای متعدد در مسابقات مختلف اندورو و رالی.

 

عکس: سوییچ نخستین استارتر الکتریکی کی‌تی‌ام (بر روی یک موتورسیکلت دوک)

.

1997
عرضه موتورسیکلت های LC4 Supermoto (با انجین دوسیلندر و آب خنک) و LC4 Adventure (با انجین دوسیلندر و آب خنک) که نخستین موتورسیکلت مسافرتی کی‌تی‌ام بود. کسب سه عنوان قهرمانی در مسابقات Enduro World Championship : شین واتس (در کلاس 125 سی سی)، ماریو رینالدی (در کلاس 400 سی سی) و کاری تیاینن (در کلاس 500 سی‌سی).

 

عکس: ماریو رینالدی، از بزرگان عرصه اندورو (آفرود)، در حال امضاء دادن به یک هوادار. رینالدی با کی‌تی‌ام قهرمان 4 دوره مسابقات جهانی اندورو شد. او پس از تغییر تیم به یاماها هیچگاه موفقیت بزرگی کسب نکرد.

.

عکس: LC4 Adventure مدل 1997

.

1998

اضافه شدن سیستم تعلیق PDS (سیستم میرایی فزاینده) یا سیستم تعلیق بدون پیوند (Linkless Suspension System) بر روی مدلهای 2 زمانه. ارائه نسل جدید انجینهای 125/200 سی سی. احداث یک کارخانه جدید با یک مرکز جدید تحقیق و توسعه. گشایش واحد بازاریابی کی تی ام در انگلیس. در بیستمین دوره مسابقات رالی پاریس-داکار، کی تی ام مقامهای دوم تا دوازدهم را از آن خود می کند.

.
1999
آغاز تولید در تاسیسات جدید KTM. تولید نخستین انجین 4-زمانه مجهز به روانکاری مستقل در کلاس 125/200 سی سی.
انتقال شرکت به کارخانه تازه تاسیسش در شهر متیگهوفن اتریش. گشایش واحد بازاریابی در اسپانیا. کسب قهرمانی Enduro World Championship توسط جوها سالمینن (در کلاس 125 سی سی). جیووانی سالا در همین مسابقات به قهرمانی سراسری رسید. تیری مانیالدی قهرمان مسابقات جدید Rally World Cup (جام جهانی رالی) می شود.

.
2000
معرفی پروژه دو سیلندر KTM در نمایشگاه معتبر Intermot Munich در آلمان. گشایش واحد بازاریابی در فرانسه. یک سال فوق العاده به لحاظ موفقیتهای کی تی ام در عرصه مسابقات: 6 عنوان قهرمانی! کلاس 125 سی سی Motocross World Champion (با گرنت لانگستون)، کلاس 500 سی سی Motocross World Championship (با جوئل اسمتس)، کلاس 125 سی سی Enduro World Championship (با جوها سالمینن)، کلاس 250 4T مسابقات Enduro World Championship (متئو روبین)، کلاس 400 سی سی Enduro World Championship (ماریو رینالدی)، کلاس 500 سی سی Enduro World Championship (با کاری تیاینن).

.
2001
آغاز دوران درخشان کی تی ام در مسابقات رالی داکار (آفرود) با استفاده از موتورسیکلت LC4 660R که در فاصله زمانی 2001 تا 2006 و منحصرا برای رالی داکار ساخته می شد. طی این شش سال و با این موتورسیکلت، تیم KTM توانست 5 قهرمانی، 6 مقام دوم و 5 مقام سوم را در بخش موتورسیکلت رالی داکار (آفرود) از آن خود کند.
جوها سالمینن قهرمانی Enduro World Championship را از آن خود می کند و جیمز داب در کلاس 125 سی سی مسابقات Motocross World Championship به مقام نخست دست می یابد.

عکس: KTM LC4 660R یا KTM 660 Rally
این موتورسیکلت عرضه عمومی نداشت و صرفا برای رالی داکار (آفرود) ساخته شده بود.

.

 

2002
تری فان دن بوش، قهرمان مسابقات Supermoto World Champion می شود. فابریتسیو مئونی با موتورسیکلت جدید 950 Rally قهرمان مسابقات رالی داکار یا آفرود می شود. جوها سالمینن بار دیگر به مقام اول مسابقات Enduro World Championship دست می یابد.

 

عکس: فابریتسیو مئونی، قهرمان رالی داکار در سالهای 2001 و 2002

.


عکس: انجین GP1 V4 990 که ساخت آن در سال 2002 آغاز شد. این انجین که بعدا کنار گذاشته شد یکی از چندین انجین V4 بود که با هدف ورود به عرضه مسابقات MotoGP ساخته شدند. 15 سال بعد شرکت برای نخستین بار با موتورسیکلت خود با انجین V4 و با طراحی جدید در مسابقات کلاس سنگین در MotoGP شرکت کرد.

.

2003
آغاز تولید 950 Adventure . معرفی 990 Duke . آغاز فعالیتهای آموزشی در مرکز جدید توسعه در شهر متیگهوفن. تعداد 70514 موتورسیکلت کی تی ام در سراسر جهان به فروش میرسد که درآمدی برابر با 376 میلیون یورو برای این شرکت به همراه دارد.
کی تی ام در کلاس 125 سیسی مسابقات Moto GP Road Racing World Championship شرکت می کند. قهرمانیهای کی تی ام در این سال: جوها سالمینن (با موتورسیکلت Enduro)، استیو رامون (125 MX)، جوئل اسمتس (650 MX)، و پیروزی در Rally World Cup برای سیرل دسپرس. موفقیتها در National US Champions : گرنت لانگستون (125 Supercross) ، مایک لافرتی (Enduro).

 


عکس: نانی روما (جلو) و فابریتسیو مئونی در داکار 2003. فابریتسیو بزرگ درباره نانی روما گفته است که «پوزیشن او روی موتورسیکلت همیشه درست است». یک سال بعد روما قهرمان بخش موتورسیکلت رالی داکار شد.

.

2004
آغاز تولید 990 Super Duke، و معرفی 990 RC8 Venom و 950 Supermoto در نمایشگاه Intermot Munich آلمان (این دو موتورسیکلت سوپر دوک و سوپرموتو نخستین موتورسیکلتهای شهری تمام عیار شرکت هستند). احداث یک ساختمان اداری جدید در شهر متیگهوفن اتریش. عرضه موفق اوراق بهادار KTM در بازار سرمایه.
تاسیس دو واحد تابعه در مجارستان و اسلوونی. فروش 76815 موتورسیکلت در سراسر جهان و کسب درآمدی بالغ بر 402.4 میلیون یورو. کسب 17 عنوان قهرمانی جهان که عناوین قهرمانی این شرکت را تا به آن زمان 104 عدد رساند.

عکس: 990 Super Duke مدل 2006

.

2005
آغاز تولید 950 Supermoto. معرفی 990 Adventure و 950 Super Enduro R . آغاز همکاری با شرکت Polaris Industries. فروش 80356 موتورسیکلت در سراسر جهان که 451.2 میلیون یورو عایدی به همراه داشت.
کسب 16 عنوان قهرمانی جهان. کی تی ام هر 3 عنوان قهرمانی Enduro World Championship را از آن خود می کند.

قهرمانی سیریل دسپرس در داکار.

 

عکس: قهرمانان کی‌تی‌ام در Enduro World Championship سال 2005.

از راست: دیوید نایت سرس، ایوان سروانتس، و سامولی آرو

این سه نفر در سال بعد نیز موفقیت خود را در مسابقات جهانی اندورو تکرار کردند.

.

2006
برای نخستین بار فروش KTM به بیش از 500 میلیون یورو می رسد و 84421 عدد از موتورسیکلتهای این شرکت در سراسر جهان به فروش می رسد. این رشد ناشی از عرضه مدل‌های بیشتر در بخش آفرود، و عرضه موفقیت‌آمیز مدل‌های جدید 990 Adventure و 950 Super Enduro در بخش موتورسیکلتهای شهری، و فروش 950 Supermoto در بخش محصولات دو سیلندر بود. کسب 9 عنوان قهرمانی جهان.

عکس: 990 Adventure مدل 2008

.

2007
آغاز جام Red Bull MotoGP Rookie Cup برای تازه کارهای عرصه موتوجیپی. آکادمی GP کی تی ام از این جام و همچنین Northern Talent Cup برای یافتن، پشتیبانی و پرورش ستارگان فردای MotoGP استفاده می کند.
معرفی KTM X-Bow در نمایشگاه Geneva International Motor Show سوئیس با بازخورد فوق العاده مثبتی مواجه می شود.

 

عکس: KTM X-Bow مدل 2007

.

عکس: کامیون تدارکات تیم کی تی ام در رالی داکار (آفرود) 2007

.

2008
کار راه اندازی مرکز جدید و بسیار مدرن قطعات یدکی و لجستیک کی تی ام به اتمام رسیده و توزیع محصولات مربوطه از این مرکز آغاز می گردد. با آغاز به کار مرکز قطعات و لجستیک، از تامین قطعات یدکی کی تی ام در سراسر جهان، به نحوی قابل اعتماد و به موقع، اطمینان حاصل می شود.
2008 را نیز باید از سالهای بسیار موفق شرکت در عرصه مسابقات دانست. تیم کارخانه کی تی ام ، برنده 9 عنوان قهرمانی (برای راکبین) و 7 عنوان قهرمانی (برای شرکت سازنده) می شود.

عکس: مرکز قطعات یدکی کی‌تی‌ام

.

2009
در نمایشگاه EICMA در میلان ایتالیا، KTM موتورسیکلت مسابقه ای 350 سی سی بسیار نوآورانه آفرود MX را در کنار دو موتورسیکلت مفهومی فوق العاده جذاب 125 سی سی به معرض نمایش می گذارد، که تحسین پیر و جوان را به همراه دارد. مسابقه دهندگان رسمی شرکت نیز بار دیگر نتایجی درخشان‌تر از همیشه کسب می کنند. تیمهای Motocross و Enduro از میان 6 عنوان قهرمانی موجود، به 4 قهرمانی دست می یابند و نخستین پروژه KTM Superbike نیز، که 1190 RC8 نام دارد، یک عنوان نایب قهرمانی را در مسابقات IDM (قهرمانی سوپربایک آلمان) کسب می کند.

عکس: استفان نبل در حال تست 1190 RC8 R

.

عکس: موتورسیکلت 1190 RC8

.

2010
KTM غیرممکن را ممکن کرده و همه عناوین قهرمانی Motocross World Championship را به تصاحب خود در می آورد. آنتونیو کایرولی در کلاس MX1 و با موتورسیکلت انقلابی 350 SX-F برنده کلاس MX1 میشود و ماروا موشکا و استفی لیر نیز در کلاسهای MX2 و WMX به قهرمانی دست می یابند.
125 Duke که خیلی ها بی صبرانه انتظارش را می کشیدند در سراسر جهان عرضه می شود.

عکس: آنتونیو کایرولی با 350 SX-F قهرمان جهان در کلاس MX1 می‌شود (2010)

.

عکس: 125 Duke مدل 2011

.

2011
مارک کوما در بخش موتورسیکلت رالی داکار (آفرود) برای نخستین بار با یک موتورسیکلت KTM 450 Rally به مقام قهرمانی دست می یابد. این سومین عنوان قهرمانی وی و دهمین قهرمانی متوالی کیتیام در رالی داکار است.

 

عکس: مارک کوما و موتورسیکلت 450 Rally

.

2012
تغییر نام KTM Motorradholding GmbH به KTM AG .
نخستین قهرمانی شرکت در مسابقات جهانی MotoGP با سندرو کورتزه در کلاس Moto3.
سیریل دسپرس در بخش موتورسیکلت رالی داکار یا آفرود با یک موتورسیکلت KTM 450 rally به مقام قهرمانی دست می یابد. این یازدهمین قهرمانی پیاپی کی تی ام در رالی داکار و چهارمین پیروزی دسپرس است.
از Duke 690 در نمایشگاه EICMA ایتالیا رونمایی می شود. یک مدل جدید دیگر نیز معرفی می گردد که Duke 390 نام دارد.

عکس: Duke 690 مدل 2012

.

2013
کی تی ام، Husqvarna (شرکت موتورسیکلت سازی سوئدی) را که پیش از این متعلق به BMW Motorrad AG بود به تملک خود در می آورد.
کی تی ام این سال را با ارائه یک تیم قوی در رالی داکار (آفرود) استارت می زند که داریل کورتیس اهل آفریقای جنوبی و ریان فان نیکر نیز در آن حضور دارند. در پایان این رالی در 19 ژانویه آن سال، سیریل دسپرس پنجمین قهرمانی خود را در رالی داکار (آفرود) کسب کرده است، کی تی ام به دوازدهمین قهرمانی پیاپی خود رسیده، و راکبین و موتورسیکلت های KTM در پنج جایگاه نخست قرار گرفته اند.
در اوایل نوامبر، KTM محصول جدید خود با نام 1290 Super Duke را در نمایشگاه EICMA ایتالیا به نمایش می گذارد.

 

.

عکس‌ها: قهرمانی سیریل دسپرس در داکار 2013

(پنجمین قهرمانی او در مسابقات داکار)

.

عکس: 1290 SuperDuke Rمدل 2014 (که در سال 2013 معرفی شد)

.

2014
در مسابقات رالی داکار (آفرود) آن سال، KTM پس از سالها رقابتی تنگاتنگ با یاماها، هوندا ژاپن و شرکو فرانسه دارد. مارک کوما به چهارمین قهرمانی خود در داکار یا آفرود می رسد و کی تی ام هم به سیزدهمین قهرمانی پیاپی اش.

افتخارات کی‌تی‌ام در مسابقات جهانی این سال:
موتوکراس: قهرمانی آنتونیو کایرولی در کلاس MXGP
قهرمانی ژوردی تیکسیه در کلاس MX2 و نایب قهرمانی جفری هرلینگس در همین کلاس
اندورو: قهرمانی کریستف نامبوتین و متیو فیلیپس در دو کلاس E1 و E2
رالی داکار: چهارمین قهرمانی مارک کوما در این مسابقات، و نایب قهرمانی جیوردی ویلداموس

 

عکس: پیروزی مارک کوما در رالی داکار 2014. با دست راستش عدد 4 را نشان می‌دهد.

.

2015
در سال 2015 درآمد کی‌تی‌ام به بیش از یک میلیارد دلار بالغ شد و در پایان آن سال، شرکت 2515 نفر را در استخدام خود داشت.

افتخارات کی تی ام در مسابقات جهانی این سال:
موتوکراس: نایب قهرمانی پائولز یواناس در کلاس MX2
اندورو: قهرمانی آنتوان مئو در کلاس E2
رالی داکار: پنجمین قهرمانی مارک کوما و کسب مقام سوم توسط توبی پرایس

 

عکس: قهرمانی آنتوان مئو در سال 2015 در کلاس Enduro 2

.

2016
معرفی KTM RC16 (با انجین V4) در مسابقات GP اتریش با چند سواری آزمایشی
معرفی Duke 790 در نمایشگاه EICMA ایتالیا، که سرآغاز ورود کی‌تی‌ام به بازار 800 سی‌سی بود.

افتخارات کی تی ام در مسابقات جهانی این سال:
موتوکراس: قهرمانی جفری هرلینگس در کلاس MX2 و نایب قهرمانی آنتونیو کایرولی در کلاس MXGP
موتو جیپی: قهرمانی بِرَد بیندر در کلاس Moto3
رالی داکار: قهرمانی توبی پرایس و نایب قهرمانی اشتفان سویتکو

 

عکس: قهرمانی برد بیندر در کلاس Moto3 مسابقات جهانی GP

.

2017
نخستین حضور کی تی ام در مسابقات MotoGP با تیم Red Bull KTM Factory Racing

افتخارات کی تی ام در مسابقات جهانی این سال:
موتوکراس: قهرمانی آنتونیو کایرولی (ششمین قهرمانی او برای کیتیام در مسابقات موتوکراس) و نایب قهرمانی جفری هرلینگس در کلاس MXGP
اندورو: قهرمانی جوزپ گارسیا در کلاس Enduro 2
رالی داکار(آفرود): قهرمانی متیوس واکنر و مقامهای دوم و سوم برای کوین بناویدس و توبی پرایس

 

عکس: ششمین قهرمانی تونی کایرولی در مسابقات جهانی موتوکراس 2017

او 4 دوره در کلاس MX2 و 2 دوره در کلاس MXGP به این افتخار دست یافته است.

.

عکس: لوگو Red Bull KTM Factory Racing

.

2018
افتخارات کی تی ام در مسابقات جهانی این سال:
موتوکراس: قهرمانی و نایب قهرمانی جفری هرلینگس و آنتونیو کایرولی در کلاس MXGP
قهرمانی خورخه پرادو گارسیا و نایب قهرمانی پائولز یواناس در کلاس MX2
رالی داکار: قهرمانی متیوس والکنر و مقام سوم برای توبی پرایس

.
2019
افتخارات کی تی ام در مسابقات جهانی این سال:
موتوکراس: دومین قهرمانی خورخه پرادو گارسیا در کلاس MX2
مقام سوم گلن گُلدنهف در کلاس MXGP
رالی داکار: دومین قهرمانی توبی پرایس و نایب قهرمانی و مقام سوم برای متیوس واکنر و سم ساندرلند

.

.

کی تی ام در ایران

شرکت یکتاز سیکلت کویر (کویر موتور) با درک علایق فراوان جوانان به محصولات متنوع KTM اتریش، در سال 2008 میلادی برابر با 1387 شمسی، نمایندگی رسمی و انحصاری این برند معتبر اروپایی را اخذ نموده و اقدام به عرضۀ محصولات این شرکت معتبر اروپایی به ایران نمود تا استانداردها و فرهنگ موتورسواری را چه در جاده های شهر و چه در سخت ترین میادین مسابقه ارتقاء داده و در نگرش جامعه به مفهوم موتورسیکلت تغییرات عمده ای ایجاد کند.

 

 

 

1399/04/09

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *