روز سهشنبه 19 اسفندماه در محل ساختمان شرکت کویرموتور نشست خبری با حضور محمدخادم منصوری؛ رئیس اتحادیه فروشندگان موتورسیکلت و دوچرخه، فعالان حوزه خبر و مدیران ارشد کویرموتور با موضوع همگرایی قطعه سازان و صنعتگران برای تولیدات ملی ایران عزیز انجام شد.
در ابتدا رحیم خداپسند؛ مدیرعامل کویرموتور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با خودکفایی و تولید ملی گفت: “ما اقدام به بومیسازی دو نوع موتورسیکلت؛ یکی از نوع برقی و دیگری موتورسیکلت بنزینی کردهایم. انشاالله تا خرداد ماه سال 1400، چهلدرصد موتورسیکلتهای تولیدی را بومیֱسازی خواهیم کرد. قطعات موتورسیکلتهای سیجی درحال حاضر تولید میشود. کارخانه باتریسازی کویر پارت درحال پیشرفت است و خرداد ماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد. هماکنون ظرفیت تولید کارخانههای کویرموتور حدود 220هزار دستگاه در سال است”.
مدیرعامل کویر همچنین توضیحاتی در زمینه خدمات پس از فروش و توسعه این واحد ارایه داد و گفت: “مثلا در تهران سه خدمات پس از فروش خوب داریم و انشالله که مثل سال های گذشته باز هم نفر اول در رتبهبندی خدمات پس از فروش کشور باشیم”.
در ادامه نشست، فریبرز نامور؛ قائم مقام مدیرعاملی شرکت کویرموتور با عرض خیرمقدم به مدعوین از نکات فنی و چگونگی پیشرفت شرکت در زمینه تولید و خودکفایی گفت: “کویر توانسته است در خصوص تامین قطعات داخلی فلزی اقدامات مفیدی انجام دهد.
با کاری که ما عمدتا بر روی قطعات و اقلام پلاستیکی و پلیمری انجام دادهایم توانستهایم تولیداتی حتی با کیفیت بالاتری نسبت به نمونه های خارجی عرضه کنیم. انتظار بر این هست با اقدامات انجام شده موتور های جدید جایگزین موتورسیکلت هایی نظیر سیجی شود.
روی موتورسیکلتی که کویرموتور به نام اس1 وارد بازار نمودهاست – که محصول بسیار خوبی بوده و توانسته در بازار جای خودش رو باز کند – نیز کار بومیسازی قطعات را انجام دادهایم و با پیمانکاران داخلی در این زمینه سال هاست که داریم کار میکنیم و تمام ایرادات تکنیکی را رفع کردیم. محصول نسل آینده؛ اس2 میباشد که بازار آینده موتورسیکلت ایران به سمت این نوع از محصولات در حال گذار است.
تا این لحظه جلوتر از برنامههایی که برای خودمان تدوین کردهایم، هستیم و بیشتر اقلام این موتورسیکلتها بومی سازی شده و انتظار بر این است که تا خردادماه سال آینده این بومی سازی، تکمیل شود. کویرموتور، در هرکدام از محصولاتی که درحال تولید است هرساله، جدولی را به وزارت صنعت ارایه میکند که درصد ارزشی هر قطعه را در آن قید میکند.
عزیزالله گودرزی (مشاور حمل و نقل وزارت صمت):
“همانطور که ملاحظه میکنید بالاخره تحولی در صنعت موتورسیکلتسازی در حال بوجودآمدن است و این حرکت دو منطوره است؛ یکی تنوع محصول است. به عنوان مثال؛ در سالهای گذشته در شهر تهران دو یا سه مدل موتورسیکلت بیشتر دیده نمیشد – اونم تکراری با قیافه های یکسان – که بعضا خیلی در شان مردم ایران نبودند. دوم اینکه هم در این سالن و هم در نمایشگاه برندهای معتبر جهانی حضور دارند و در یک دوره نسبتا طولانی این فرهنگ عوض شده است. با دانش مهندسی که جوانان خودمون هم به آن دسترسی دارند، این بحث ساخت داخل رو افزایش دادند و انشالله این حرکت ادامهدار شود.
انشالله با توسعه شرکتها و با توسعه بخش خدمات پس از فروش که بسیار مهم هست و در دسترس بودن نمایندگیهای این شرکتها کاهش نگرانیهای مردم به تعمیرات و تامین قطعات اصلی رونقی پیداکند”.
محمدخادم منصوری (رئیس اتحادیه فروشندگان موتورسیکلت و دوچرخه و لوازم جانبی):
منصوری با اشاره به مشکلات تولید در کشور و حمایت اندک دولت، حمایت از تولید را خواستار شد و در ادامه گفت: “باید از تولید حمایت شود، ولی حمایت از تولید آن معنای واقعی خودش رو نداشته است. خوشبختانه کویرموتور و خانواده رضایی با دید خاصی که نسبت به موتورسیکلت داشتهاند، اقدامات باارزشی انجام دادهاند که امیدواریم در بخش قطعات یدکی موتورسیکلتهایی که تکنولوژی روز هست، برای خدمات پس از فروش آماده شود تا نیاز مردم برآورده شود”.
مجید رضایی (سهامدار کویرموتور):
“کویرموتور بر اساس دو شاخصه ارکان کویر رو تشکیل میدهند بنا شده است. یکی از آن شاخصهها شعار سازمانی؛ یعنی تمایز در حرکت است. یعنی هرآنچه را که ما در کویر انجام میدهیم، تفاوت داشته باشد. دنباله رو نباشیم. و آن شاخصه دیگر کویر؛ رسالت سازمانیاش، یعنی تغییر نگرش جامعه نسبت به موتورسیکلت است. من فکر میکنم این قضیه در جامعه کاملا قابل لمس هست این یک اتفاق ملی در کشور در حال اتفاق افتادن است. چرا که با این نگرش ما شاهد این خواهیم بود که ورود یک موتورسیکلت که به خیابان، در اصل یک خودرو تک سرنشین 1500سیسی تا 3000سیسی از شهر خارج میشود. این یعنی؛ سالانه 200میلیون لیتر صرفهجویی سوختی در کشور.
در تولید فقط یکی از موتورسیکلتهای ما (اس2) – که کار بومیسازی روی آن در حال انجام است – به ازای هر دستگاه تقریبا 200 یورو صرفهجویی تا خرداد ماه صورت خواهد گرفت.
موتورسیکلتهای اسکوتر تا سال 95 1.5 درصد سهم بازار رو در اختیار داشتند و امروز به 28 درصد سهم بازار رسیده و این داره نشون میده که سگمنت حدیدی به بازار موتورسیکلت اضافه شده، به این صورت که موتورسیکلت از یک کالای کار خارج شده و در حال تبدیل شدن به یک کالای استفاده شخصی است.
سهم بازار استان تهران طی ده سال حدود 16 تا 18 درصد از کل کشور بوده و اکنون 44% سهم موتورسیکلت به این استان تعلق دارد و به همین خاطر، ثابت میشود که تهرانیها برای رهایی از مشکل ترافیک و جای پارک موتورسیکلت، راه چارهای پیدا کردهاند”.
.
.
.